start && end > -1) { if (start > -1) { var res = data.substring(start, end); start = res.indexOf('>') + 1; res = res.substring(start); if (res.length != 0) { eval(res); } } cursor = end + 1; } } } //]]>
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Úvodní
stránka | Recenze
| Reporty
| Ukázky
| Odkazy |
Diskuse
dave : On pise jen fakta ktere si muzes najit kdekoliv a ktere jsou medialne zname ... Nepise zadne lzi a nic si nevymysli ... Jen ma dokonalej prehled o nasi politicke situaci ... Edit: iamek (07. 02. 2010 21:56) (1x) ![]() [www.csfd.cz] Aktualizace 13.7.2010 [iamek.rajce.idnes.cz] Fotky z MFFKV 2010 ![]()
Binary má sice velký přehled o naší politické situaci, ale přikládá váhu úplně jiným záležitostem než těm skutečně politickým. Nejsem tak troufalý, abych řekl, že celá levice je špatná, protože ten proud má své opodstatnění, ale z toho, co čtu, zde žádného levičáka nevidím. Vidím tu jen pravičáky se sociálním cítění (odmítnout rozhazovačné kroky ČSSD chápu jako sociálnější než je přijmout) a pak dva další, které si netroufám zařadit. Iamka do možná politicky zmatených, Binaryho do mnou nepochopených. Nejsem žádný ortodoxní pravičák a dokážu bezproblémů přijmout jiný politický názor, ale z těch Vašich je cítit taková zášť, že je zkrátka nelze brát vážně. Opravdu, z těch krátkých, úsečných vět mám spíš pocit, jako bych četl bulvár, a ne politickou diskuzi... ![]() Bez práce nejsou koláče. Tedy bez práce nejsou peníze a bez peněz nejsou koláče. No a bez koláčů není párty!
Škvára: pár dotazů :) 1. Jakým nepolitickým záležitostem přikládám váhu? 2. V čem jsou moje názory tak složité pro pochopení? 3. Kde projevuju zášť ? 4. V čem je ta diskuze bulvární? CURRENT TOP 5: (29.8.2010) 01. Anton Firtich - Hello World [Oxygen] 02. Gary Maguire - Sunyata [Discover] 03. Maor Levi feat. Ashley Tomberlin - Chasing Love [Anjunabeats] 04. Ronald van Gelderen - Semper Fi (John O'Callaghan Remix) [High Contrast] 05. Orjan Nilsen - Lovers Lane (Original Mix) [Armind] ![]()
Tos mě v podstatě uvrhnul do toho, abych to celý rozvinul, tys na mě reagoval, já reagoval na tebe, tys reagoval....Poslední dobou přestávám mít sílu tu naší politiku sledovat, natož o ní diskutovat. Smyslem toho všeho bylo jen říct, že bych pochopil, kdybys byl levičák a postoval jsem nějaký zajímavý názory, jak by to mohlo fungovat, které reformy jsou dobré, které jsou třeba a proč. Ale zatím se mi zdá, že sem vždycky hodíš jen nějakou kauzu a kopeš do vlaštovek. Chováš se hodně podobně jako člověk v Peheho článku, kterej o politice ví jen to, že má Paroubek bradavici. Přesně v tomhle tě nechápu. A řekl bych, že tím odpovídám i na všechny čtyři tvé dotazy. ![]() Bez práce nejsou koláče. Tedy bez práce nejsou peníze a bez peněz nejsou koláče. No a bez koláčů není párty!
citace: Jestli chceš vidět levicovou vizi fungování země, tak si přečti weby levicových stran. Leitmotivem mých příspěvků bylo sdělit to, že pokud se bude krást ve velkym a zemi bude ovládat korupce a klientelismus (zejména při zadávání státních zakázek), tak si můžem utahovat opasky do nekonečna a stejně se z krize nikdy nevyhrabeme. Proto mě iritujou ty pravicový žvásty o odpovědnosti, když oni sami žádnou nemají. Tady je to ale stejně boj s větrnými mlýny a mě už i docela unavuje být neustále proti všem. Takže se zas vraťte k diskuzi o právech gayů a já si dám chvíli voraz. :) CURRENT TOP 5: (29.8.2010) 01. Anton Firtich - Hello World [Oxygen] 02. Gary Maguire - Sunyata [Discover] 03. Maor Levi feat. Ashley Tomberlin - Chasing Love [Anjunabeats] 04. Ronald van Gelderen - Semper Fi (John O'Callaghan Remix) [High Contrast] 05. Orjan Nilsen - Lovers Lane (Original Mix) [Armind] ![]()
citace: Jo, zhruba tak. ![]() Bez práce nejsou koláče. Tedy bez práce nejsou peníze a bez peněz nejsou koláče. No a bez koláčů není párty!
citace: A s tím třeba nesouhlasím, protože ty peníze jsou pořád jen zlomek státního rozpočtu. Čímž neříkám, že je to správně, to vůbec ne. Já ODS taky nevolil... ![]() Bez práce nejsou koláče. Tedy bez práce nejsou peníze a bez peněz nejsou koláče. No a bez koláčů není párty!
Z pohledu hrabani penez pro sebe a sve kamarady je naprosto jedno kdo v te vlade je, jestli ODS, CSSD, SZ, KDU atd...... Kazda vladni partaj bude prihazovat zakazky spratenym firmam a kamaradum, delala to dlouha leta CSSD, delala to ODS a budou to delat i martani, kdyz volby vyhraje Paroubek...... Co me predevsim zajima je smerovani cele zeme, ekonomiky atd..... Nechci zit v zemi, kde me bude stat neunosne drbat o tezce vydelane penize kvuli nejakym asocialum, kteri diky stedrosti socialnich davek makat nikdy nebudou, nechci zbytecne zadluzovani zeme ala 13. duchody, pastelkovne apod., nechci se dockat doby, kdy bude vetsina duchodcu zit pod mosty kvuli tomu, ze nejakej "frajer" rika, ze neni potreba duchodova reforma a cela jeho partaj to po nem papouskuje a predevsim nechci martany (komunisty) ve vlade!!!!! Na druhe strane chci zpruzneni, zpruhledneni a zjednoduseni administrativnich prvku pro podnikani (od zakladani firem, po danove priznani), protoze pouze mali a stredni podnikatele mohou nastartovat ekonomiku a zamestnat lidi, ale pouze za predpokladu, ze jim stat nebude neustale hazet klacky pod nohy.......
citace: Hele já nevim, já to nesleduju, pro mě je to vedlejší téma, nejsem z Prahy. Vim jen pár věcí, co jsem pochytil. Reedová si jen přihřívá polívčičku před volbama a dělá já nic já muzikant, ne? citace: Já na tý cyklostezce nevidim nic špatnýho. Ona totiž vede po mostech a musely se vykoupit i nějaký pozemky a nějaká část i z rekultivovat, takže 150 milionů je pak taková cena. A má snad i osvětlení a nějakej mobiliář jako městská stavba a to navyšuje její cenu. Kolik by jako měla stát? citace: Když jseš pro šetření a vyrovnaný rozpočty, tak jak můžeš stranit ČSSD, která dělá přesnej opak? Neustále zadlužuje co se dá, vymejšlí si kraviny i v době rozpočtový krize (!) jako 13. důchody a podobně. Neuvěřitelný, ta strana nemá soudnost a měli by jí zavřít buď za rozvracení republiky (tady by se pro ně bolševickej paragraf hodil) nebo rovnou do blázince, protože tohle nemůžou vymyslet normálně uvažující lidi. Případně do blázince za neodolatelnou touhu po moci, kvůli který jsou schopný zbourat ekonomiku celýho státu, aby je lidi zvolili (uplatit voliče). Já ODS neomlouvám, já jen to prostě nevidim tak skandální, jak to tu líčíš ty a některý média, honící se za senzacemi. Netvrdim, že je tam všechno čistý jak má bejt, ale netvrdim ani, že je to celý mafie, co tvrdíš ty a hurá média. A vycházim taky z toho, co tu psal DjCKDave, že prostě, tohle nahrabání si na veřejných projektech je (bohužel) přirozený projev, který dělaj všichni, ať je tam kdokoli. Ano, ODS není čistá, ale stejně tak zašpiněná je i ČSSD, KDU-ČSL, SZ, apod. Když měla průsery za svoje vládnutí ČSSD, tak ses k tomu stavěl jak? Všechno v pořádku, ale ti z ODS jsou hrozný? Tam byly taky projekty jako Opencard, dálnice a taky si tam spousta ČSSD lidí nahrabala miliony.. Nepamatuješ? citace: No postříleli, ale byli to všechno Paroubkovo kamarádi, to ti nepřijde divný co on má za kamarády? Kdyby to byl ale někdo z ODS, tak řekneš, že je to nejhorší mafián.. To byl příklad aféry.. citace: No asi jo. Já nechápu, jak člověk jako ty může mít takhle vygumovanou hlavu takhle debilní stranou.. Vždyť jaký ta strana má levicový ideály?? Ta nemá žádný! To je strana bez vize. Pokud dokážeš nadávat na ODS, tak bys měl ve stejnym světle vidět i ČSSD, protože ta si nemá s ODS co vyčítat. Rozdílnost je akorát v těch volebních programech, kdy ČSSD ztratila jakoukoli soudnost, kdežto ODS stále ještě ví co dělá.. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
citace: No jejich vize je co nejvíce rozhazovat za důchody, přídavky, kraviny jako pastelkovné, šrotovné, porodné 120.000 Kč, atd. a zdanit všechny ostatní. V době hospodářského růstu neuvěřitelnym způsobem navyšovali státní dluh až ke 100 miliardám ročně. Co je tohle za hospodaření? A v době rozpočtové krize, kdy nejsou na nic prachy a musí se škrtat a škrtat vymýšlej 13. důchody??? Jak víš v jak velkym se krade? Ty víš, kolik peněz bylo nahrabáno na Opencard, na cyklostezce, na stavbě dálnice, apod.? Jistě korupce a klientelismus tu určitě je, ale za dob ČSSD bujel stejně dobře! A netvrď, že ne! Utahování opasku je u ROZPOČTOVÝCH VÝDAJŮ! To vůbec nesouvisí s tím, jestli si někdo nahrabe na Opencardu nebo ne, ne? Co kdyby si nikdo nenahrabal, stálo by to teda 800 milionů a řikalo by se, že je to super projekt. Jakym způsobem tohle ovlivní schodek státního rozpočtu?? Prostě jedno je o voze, druhý o koze. Hlavní je omezit státní výdaje. citace: A jakou odpovědnost maj levicový žvásty? Zadlužit další generace? Už teďka platíme jeden Temelín (=100 miliard) jenom na úrocích! A roste to raketovym tempem. Paroubkovo ukazování sloupcových grafů, že USA, Japonsko a UK navyšujou více je sice hezké, ale úplně mimo. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Tak změníme téma! ![]() Co řikáte na snahy prolomit územní limity těžby hnědého uhlí na dole ČSA na Mostecku? Prolomit, nebo neprolomit? Zbourat Černice a Horní Jiřetín, nebo nezbourat? Jak to vidíte vy? __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Ja jsem pro neprolomeni limitu, uhli je dost i tak, takze ty limity jsou celkem v poradku, alespon nam pak ty zasoby dele vydrzi a nebudeme ho muset v budoucnu draze dovazet ze zahranici...... A bourat urcite ne, lozisek je spusta, tak proc zbytecne zasahovat do zivotu stovek lidi, kteri tam prozili nekdy i cely zivot........
citace: Počkej, to nedává logiku.. Limity neprolomíme, abysme uhlí nemuseli v budoucnu dovážet? To nedává logiku. A kdy v budoucnu vlastně? Buď limity zůstanou a uhlí nebude (ani teď, nikdy ty zásoby jako by přestaly existovat) nebo se prolomí a uhlí bude (až tak do 60.-70. let nebo možná až do příštího století). Nic jinýho mezi tim neni.citace: Kde máš spoustu ložisek? Kde třeba? Právě že ty ložiska už nejsou. Je to obrovskej zásah, no a neni cesty zpět.. ![]() __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Je pravda, ze tam je uhli za bilion korun ? ![]() [www.csfd.cz] Aktualizace 13.7.2010 [iamek.rajce.idnes.cz] Fotky z MFFKV 2010 ![]()
Tak z logiky veci je jasne, ze limity chrani zivotni prostredi - jak to vypadalo pred zavedenim limitu vime snad dost dobre, kdyz tu zijeme...... Nechtel bych, aby to tu s ovzdusim dopadlo jako na Ostravsku....... No a rekneme si jasne co se stane pokud se ty limity zrusi....... - Nekdo si na tom nehorazne namasti prkenici....... - Rapidne se zhorsi ovzdusi....... - Uhli se vytezi za mnohem kratsi dobu, coz znamena, ze by se mohlo stat, ze za nejakych X let neregulovane tezby bychom museli brat uhli ze zahranici za mnohem vic penez nez by bylo nezbytne nutne......
citace: Nevim za kolik, já nikdy neslyšel přesnou částku. Ale miliard je to každopádně hodně.. Vyloučit se taková částka nedá (tisíc miliard). __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Fox : Takze je tam vlastne ulozeny statni deficit :) ... Kazdy porad remca jak na Ostravsku je spatny vzduch ... Ja jsem v ostrave skoro kazdy den a dycha se docela dobre. Nechapu kde ty mereni provadi ... ![]() [www.csfd.cz] Aktualizace 13.7.2010 [iamek.rajce.idnes.cz] Fotky z MFFKV 2010 ![]()
citace: Předpokládám, že myslíš to bourání desítek obcí jak na běžícím pásu.. Každý rok zmizela minimálně jedna obec a mělo se s tim dále pokračovat.. citace: Jak souvisí limity s ovzduším? Tomu nerozumim.. citace: To je přece samozřejmé, proto se to taky prolamuje, ne? Uhlí je taky komodita..citace: Na to jsi přišel jak?? Kvůli čemu se zhorší? Z čeho? Nechápu jak to myslíš.. citace: Naopak, uhlí se bude těžit déle, ne? Když se prolomí limity.. V té době to už bude jeden z posledních dolů v Česku a možná i dále.. Když se neprolomí, tak je s tim uhlím nadobro konec, vše se zrekultivuje a zapomene se, že se tu někdy těžilo uhlí (u Horního Jiřetína).. Ano, ten další stav, co popisuješ, že by uhlí nebylo a muselo by se kupovat za draho ze zahraničí je právě stav, při dodržení limitů těžby! Máš to nějaký otočený.. Prostě buď uhlí mít budem (prolomíme), nebo nebudem. Nevim, jak to chápeš ty. ![]() __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Dave : Ziju na vesnici kde vsude jsou jen pole a lesy ... takze rozdil bych asi poznal ![]() [www.csfd.cz] Aktualizace 13.7.2010 [iamek.rajce.idnes.cz] Fotky z MFFKV 2010 ![]()
to Fox: Tak predevsim ta soucasna loziska jeste nejsou vycerpana....... Co jsem slysel, tak se tam planovalo s povrchovou formou dolu, takze by se znacne zvedla prasnost = zhorsene ovzdusi...... ty zasoby uhli tam preci nikdo neukradne, takze v soucasne chvili je proste z meho pohledu to prolomeni limitu zbytecne.......
citace: No před 12-15 lety, už to bylo v pohodě, ale před 20-30 lety to byl děs.. To bych snad i řekl, že to bylo horší, než na Ostravsku. I když u tebe na Litoměřicku to bylo v pohodě, ne? ![]() citace: Myslíš doly? Jasně, ty ostatní doly maj životnost tak 2030-2060, ale co pak? A teďka se teda těží z v Ústeckym kraji ze 4 dolů (od severu: Bílina, ČSA, Vršany, Libouš) a pak budou jenom 3 (Bílina, Vršany, Libouš), což se může nějak negativně projevit, prostě toho uhlí už nebude tolik, co dřív.. Nemyslim zásoby, ale to, kolik se dokáže vytěžit. Právě po prolomení bude mít tenhle důl (ČSA) nejdelší životnost ze všech až min. do roku 2065. Pokud se pak prolomí ještě další limity směrem na východ, tak se bude moc těžit ještě déle, tak do roku 2125. A o to tu vlastně běží, zda se bude těžit do roku 2018 nebo 2065-2125. Co se týče výhřevnosti, tak v ČSA je nejkvalitnější uhlí ze všech – 18 MJ/kg. Ostatní doly maj okolo 10-14 MJ/kg. Tomu pak i odpovídá jeho cena, že jo.. citace: Ano, je to povrchová těžba. Tady se jinak netěží. Prašnost by přece zůstala stejná jaká je, ne? Vždyť to není nový důl, ale pokračování již existujícího dolu.. Takže prostě jestli ten nyní fungující důl dělá prašnost hodnoty X, tak po prolomení bude i nadále hodnota X, protože se jedná o ten samý důl s tím samým rozsahem a výkonem těžby.citace: No neukradne, ale jakmile přestaneš těžit, tak je to jako by je někdo ukradl, protože to území se zrekultivuje a pak už bude úplně nemyslitelný ho nějakym způsobem znovu rozorat, vesnice zbourat a těžit uhlí. Buď se prostě zbouraj teď, nebo nikdy. Buď se bude těžit nadále, nebo se už tady nikdy nebude těžit. To neni o tom, jestli budeme těžit teď nebo později, ale zda vůbec budeme těžit. A tak tu "diskuzi" i chápou lidi co tam bydlí.. Pokud vyhrajou, maj vyhráno na furt. A je to vlastně tak. To je v týhle diskuzi právě blbý, že není cesty zpět, že každý rozhodnutí je definitivní a je minimálně na 100 let dopředu. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
No to se lehce mluvi , kdyz nejste obcani vesnice ktera se ma bourat ... Musi to byt pro obyvatele neco sileneho opustit svuj dum a koukat jak ho bourajo ... ![]() [www.csfd.cz] Aktualizace 13.7.2010 [iamek.rajce.idnes.cz] Fotky z MFFKV 2010 ![]()
to Fox: Podle me ta diskuse prichazi moc brzy a predbehlo to dobu minimalne tak o 5 let........ Dalsi veci je fakt, ze pokud se ty limity prolomi, tak kdo zaruci, ze se bude tezit stejnym tempem jako doted a nerozsiri se tezba, cimz by doslo prave k tomu zhorseni ovzdusi, co jsem cetl, tak v pripade prolomeni limitu planuje tezarska spolecnost rozsirit veskere kapacity, cimz by vyrazne zvysila tezbu, alespon to tak nekdy pred par mesici probehlo v novinach a celkem bych tomu i veril....... Kdyz by ted doslo k zaveru, ze se limity neprolomi, tak nikde neni psano, ze vlada nemuze toto tema za 20 - 30 let znovu otevrit, paklize bude s uhlim nejaky problem (nedostatek, vysoka poptavka apod.....), naopak si myslim, ze by bylo dobre tam to uhli v zemi nechat pro strycka nahodu.......
citace: Souhlasim. Na druhou stranu si neodpustim připomenout, že to nejsou původní obyvatelé, ale obyvatelé, kteří přišli po roce 1945. Zde totiž žili převážně Němci, kteří byli po roce 1945 vyhnáni a po nich tam pak přišli noví obyvatelé z vnitrozemí.. Je ale fakt, že už je to dlouhá doba, skoro 70 let a že vlastně tihle obyvatelé se tu mnohdy už narodili.. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
citace: Proč brzy? Ta doba se blíží, kdy bys o tom chtěl diskutovat? citace: Tak o tom jsem nic neslyšel, nevím. Podle mě ten důl má určitou kapacitu, prostě na tu uhelnou sloj se třeba vejdou jen 2 stroje a neni možný to dělat rychleji, takže ta těžba zas o tolik rychlejší být nemůže.. A nevím, jestli rychlejší těžba, resp. jeden stroj navíc může o tak výrazně zvýšit prašnost.. citace: No když se do toho nacpou miliardy na rekultivaci, z dolu se udělá obří jezero a rozjede se s tím další projekty, tak už do toho nikdo nebude chtít rejpat. To už prostě nejde, ty zásoby se prostě odepíšou, jako by přestaly existovat. Tohle se někdy před desítkama let udělalo s Litvínovem – taky se řešilo, zda jeho dolní část celou zbourat a těžit, nebo ho nechat. Rozhodlo se nechat a žádný další diskuze už nebyly, bylo o tom prostě rozhodnuto už tehdy. Já bych to přirovnal jako k tomu, když ti stojí na zahradě bagr a kope ti bazén a ty se rozhoduješ, zda ho uděláš 1,5 nebo 2 metry hlubokej. Taky když se rozhodneš pro 1,5, všechno pak vybetonuješ, zatěsníš, natřeš, napustíš, uděláš dlažbu, tak se pak taky nerozhodneš "ne, já chci teda 2 metry", to už prostě necháš.. Chápeš jak to myslim? Prostě se rozhoduješ jenom jednou. Samozřejmě u bazénu je to vždycky jednodušší a i za tu cenu se to dá změnit, ale u tý těžby to bohužel tak jednoduchý neni. Hlavně i proto, že tam stojí ty dvě obce a pak i to jezero.. Buď to zbouráš teď, nebo už nikdy. Víš kolik by stálo odčerpat obří jezero? To už by se nikomu nemohlo vyplatit..__________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
citace: Já mám ten názor taky relativně neutrální, protože si uvědomuju velký výhody obou. Ale mám příklon spíše k neprolomení, prostě nebourání a dřívější ukončení těžby, kvůli tomu, že tu oblast znám a viděl jsem vizualizace toho jak by to vypadalo po rekultivaci a když by se to prolomilo jak by to vypadalo. Ta krajina by po neprolomení byla mnohem hodnotnější, než po prolomení. Takhle to rekultivační jezero bude hned pod zámkem Jezeří a okolo něj by v blízkosti byly tři menší obce. Ze západu Vysoká Pec a z východu Černice a Horní Jiřetín. Litvínov, hlavně jeho nechvalně proslulá část Janov by byla poměrně daleko, stejně tak chemický závody Unipetrol. Po prolomení to jezero by bylo až u Janova (což by nebylo nic vábného) a u chemickejch závodů, daleko od nějaký obce. Prostě by to územi bylo k ničemu, bylo by to prostě celý blbý, s malým potenciálem rozvoje. Taky si samozřejmě uvědomuju určitou historickou hodnotu těch obcí, jsou to ještě obce starýho typu s minimem moderní zástavby, kterých, bohužel, v Podkrušnohoří už mnoho není.. Tohle vylikvidovaný území by to hodně obohacovalo a mělo by to obrovský potenciál do budoucna. citace: O tom se zatím nijak moc nemluví, aspoň ne konkrétně. Nebo jsem o tom teda aspoň nic neslyšel. Ale asi neni, protože by se o těch konkrétních návrzích hojně diskutovalo a ty diskuze jsem zatim nepostřehl. Ale obecně si myslim, že jim postaví někde jinde v okolí (v úvahu připadá město Lom východně od Litvínova nebo obec Mariánské Radčice o kousek jižněji směrem k Mostu) postaví nový domek s nějakým pozemkem, který bude jejich, ten prostě dostanou. Takže asi co se hmotného zabezpečení si i mohou polepšit, pokud mají barák potřebující modernizaci a rekonstrukci a získají dům zcela nový. Ale samozřejmě i pohoršit, pokud mají dům podle svých předtav, velký, udržovaný.. Nevím. A nevím, jestli jsou i v uvažování nějaké peníze navíc jako kompenzace za odchod. Zřejmě asi jo, protože přecejen nejde jen o ubytování, ale i o to, že tam je člověk doma. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
citace: To je teď hodně trendy nazývat odsun vyhnáním... CURRENT TOP 5: (29.8.2010) 01. Anton Firtich - Hello World [Oxygen] 02. Gary Maguire - Sunyata [Discover] 03. Maor Levi feat. Ashley Tomberlin - Chasing Love [Anjunabeats] 04. Ronald van Gelderen - Semper Fi (John O'Callaghan Remix) [High Contrast] 05. Orjan Nilsen - Lovers Lane (Original Mix) [Armind] ![]()
citace: A co jinýho to bylo? Museli odejít ze země, kde žili dlouhé generace, z vlastního domu a pozemku, který třeba taky vlastnili dlouhé generace, museli jít hned za mnohdy dramatických okolností a vzít si s sebou jen velmi omezené množství věcí. To není vyhnání? Taky dost lidí tenhle "odsun" nepřežilo. Proč ten "odsun" probíhal, otázka viny-neviny, míry trestu, atd. – to teďka neřeším, řešíme jen to použití pojmu (aby to někteří správně chápali). Odsun by se dalo nazvat vysídlení lidí z vesnic, kde pak probíhala těžba. Dostali nové bydlení, stěhovali se v klidu, důstojně, se všemi svými věcmi a nestrádali. To byl odsun. Ale to co probíhalo v letech 1945-46 s německou menšinou? ![]() Nesnášim takový to používání jemných a cilivých výrazů.. Zrovna zase u tý těžby – "Most ustoupil těžbě" – jak ustoupil?! Byl zbourán, zlikvidován, srovnán se zemí! Proč ustoupil? Jemněji to říct nejde? Nebo místo lesby řikat lesbičky, nebo místo Cikán používat Rom, atd., místo hluchý a slepý používat neslyšící a nevidomý, to je pak taky kuriózní. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
citace: Vůči komu? Mě nebo Binarimu? ![]() __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Fox: Odsun není jemný, ale historický termín. Revizionismus národních dějin nemá v dnešní době obdoby. Z hrdinů se dělaj zločinci a naopak, kam až to dospěje? V Polsku, ale ani nikde jinde by tohle nikdy nebylo možný... Poláci taky nejsou takový přizdisráči jako Češi a mají zdravou národní hrdost. To jen my si tu pořád budem sypat popel na hlavu a omlouvat se těm, co nám ublížili. CURRENT TOP 5: (29.8.2010) 01. Anton Firtich - Hello World [Oxygen] 02. Gary Maguire - Sunyata [Discover] 03. Maor Levi feat. Ashley Tomberlin - Chasing Love [Anjunabeats] 04. Ronald van Gelderen - Semper Fi (John O'Callaghan Remix) [High Contrast] 05. Orjan Nilsen - Lovers Lane (Original Mix) [Armind] ![]()
citace: Historický ano, ale z jaký doby? Někdy z dob 1945, kdy se tohle dělo, tak určitě nebyl zájem to nazývat "pravým jménem", ale co nejjemněji, aby to bylo bráno jako "mírový čin". Hlavní je, že šlo fakticky a doslova o vyhnání. Museli okamžitě opustit své domy a pozemky, které měly dlouhé generace, museli opustit svůj region, kde dlouhé generace žili. Mohli si vzít s sebou jen pár nejnutnějších věcí (tuším, že se jednalo o 20 kg věcí), nábytek tedy žádný. Když přišli do Německa, byla to pro ně cizí země (byť neměli problémy s jazykem), neměli kam jít, kde bydlet, o koho se postarat. Prostě to bylo bez náhrady. Vše co generace budovali bylo náhle pryč, všechno. Tohle není vyhnání? Řekni mi tedy co by tam ještě muselo bejt, aby se už jednalo o vyhnání, to by mě docela zajímalo. Odsun je něco jiného, to je to, co jsem tu popsal, tedy v klidu, předem známý termín, mít kam jít (tedy dostat náhradu), moci si vzít všechny věci včetně nábytku, atd., prostě to, co tu bylo tady na Mostecku v případě rozšiřování těžby. Nebo budeme také nazývat okupaci Československa 1968 jako "bratrskou pomoc zpřátelených armád"?? citace: Kam by to mělo dospět? K nějakému přesnému objektivnímu neutrálnímu pojmenování bez ohledu na režim, který zrovna vládne, k odhalení pravdy, odstranění křivdy. Vlastně se dá říci, že čerstvé historické události, tím spíše z dob totality, jsou zkreslovány tou dobou. Teprve s odstupem času minimálně několika desítek let, když už to není "horká událost" se dají věci objektivně zhodnotit a správně pojmenovat. Vždyť kdo by v roce 1945 nazýval tzv. "odsun Němců" jako "vyhnání"? Snad jen ti "odsouvaní" Němci. Takové bylo v tu dobu společenské klima. Kdy se z hrdinů dělají zločinci? Nepamatuju si na žádný takový případ. Ze zločinců hrdiny asi máš na mysli Mašíny, ale budiž, tam je to diskutabilní. Ještě mě napadá případ letců z Anglie, který bolševický režim považoval za zločince, ale tohle ti snad nevadí, že se po 1989 stali hrdiny. citace: Jakto, že ne? V Polsku se taky po letech totalitní moci, která všechno zkreslovala až lhala mohli taky vypořádat se svou minulostí. Viz Katyňský masakr 1940, zlikvidování Varšavy (cca 1943-44) nebo Mimořádný stav 1981.. Také i tam panuje diskuze o tom, zda Wojciech Jaruzelski byl zločinec, který vyhlásil stanné právo, nebo zda zachránil Polsko před sovětskou okupací, která 13 let předtím postihla Československo. Nechápu, proč to vidíš všechno takhle černobíle. __________________________________________________________________________________________________ 19.12.09 <<< Vandit Night >>> Kesselhaus in Kulturbrauerei >>> Berlin >>> Germany ![]()
Tak t reba z Havla se dela solidni hrdina a pritom je to @#$%& a masovy vrah ... ![]() [www.csfd.cz] Aktualizace 13.7.2010 [iamek.rajce.idnes.cz] Fotky z MFFKV 2010 ![]() | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||